IJssalon Willem Honingh

IJs van Honingh: nostalgie en zinnenstreling
ijssalon_2Gelegen in het landelijke Katwoude, op 5 minuten wandelen van Volendam. IJs van Honingh is meer dan ijs alleen. Het staat voor: zomerse uitstapjes, kinderspeeltuin, kinderboerderij en herinneringen aan vervlogen tijden voor jong en oud. Het begrip “un eijssie oale bêj ‘Oningh” is verwant geraakt aan het Volendamse.

IJssalon Willem Honingh vindt u naast het in 2008 aangelegde Marinapark, juist aan de andere kant van de dijk. Over de dijk kunt u in enkele minuten naar het prachtige Marinapark wandelen. IJssalon Willem Honingh is gelegen in een rustieke omgeving. Met een werkelijk allercharmantst tuinterras, een kleine speeltuin en kleinvee om de kinderen bezig te houden.

 

Herinneringen blijven voorbestaan
home300-3Kinderen komen graag bij Willem Honingh.
Temidden van weilanden kunt u, gezeten aan een authentieke terrastafel, zicht houden op de spelende kinderen. Genietend van een heerlijk glaasje ijs, uniek in de wereld en op traditionele volgens overlevering op familierecept bereid. IJs van Willem Honingh is niet alleen een traktatie die een vermaarde reputatie geniet in de wijde omtrek, maar ook een ‘uitje’ zoals onze ouders en grootouders dat reeds kenden!

 

IJscobar te huur voor uw evenement of buurtfeest
rode ijskar 3Met 14 liter overheerlijk schepijs en een doos hoorns.
Ter opluistering van uw bedrijfsfeest, buurtfeest of gewoon een partijtje thuis, verhuurt IJssalon Willem Honingh een heuse ijskar, compleet met parasol, 14 liter origineel Honingh ijs en een doos kinderhoorns. Doet het ook goed als ‘toetje’ na uw diner!

[Meer…]

 

Traditie: één soort ijs
ijsstandaard-met-4-ijsjes-IMG_4277Slechts één soort ijs en uitsluitend rode limonade (geen oranje!) van een specifiek merk. Dat is de formule die de oude Willem Honingh naliet.
Het in omstreken zo bekend geworden ‘IJsje van Honingh’ dankt zijn faam aan de perfecte smaakmatch die het ijs en de limonade naast elkaar opleveren.
Het ijs wordt door Willem Honingh Jr. zelf volgens op overlevering bewaard familierecept gemaakt. Zelfs de kleinste liefhebbers waarderen het al zeer jong.